چه فرقی میان قارچ خوراکی و قارچ سمی هست

چه فرقی میان قارچ خوراکی و قارچ سمی هست
  • قارچ ها از جمله با ارزش ترین مواد غذایی به شمار می آیند. جال است بدانید قارچ ‌ها به دلیل داشتن بتاگلوکان و اسید لینولئیک، منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز بیماری سرطان سینه و همچنین بیماری پروستات هستند. اما درباره سوال بالا، پاسخ چنین است: هیچ فرقی میان این دو نیست! به بیان درست تر و ساده تر، اگر بخواهیم به زبان علمی صحبت کنیم، بایستی گفت که چیزی به نام "قارچ سمی" وجود ندارد! مردم عادی، این دو اصطلاح متفاوت را به کار می برند ولی دانشمند گیاه شناس می گوید بین قارچ خوراکی و آنچه قارچ سمی نامیده می شود، تفاوتی وجود ندارد.
    مردم، اعتقادات گوناگون دیگری هم درباره ی قارچ ها دارند که تماما خطا است! تعداد قارچ های معروف به سمی، بسیار اندک است. اما همین تعداد اندک، کشنده هستند. بنابراین، شخص نباید هیچ قارچی را بخورد یا بچشد، مگر آنکه از سالم بودن آن اطمینان حاصل کرده باشد.
    ولی بعضی از مردم، آزمایش ها یا راه هایی برای شناختن قارچ های سمی پیشنهاد می کنند، که باز تماما نادرست و بی ارزش است! برای مثال، این درست نیست که همه ی قارچ های چتردار را سمی معروف می کنند. این درست نیست که می گویند اگر قارچ سمی جوشانده را به هنگام سرد کردن با قاشق نقره بهم بزنید، قاشق سیاه می شود!
    قارچ های سمی، دارای سمی چنان قوی هستند که هر کس آن را بخورد، مرگ وی حتمی خواهد بود. داستانی هست که می گویند نرون، امپراتور روم، یک بار تمام مهمانان خود را با قارچ سمی کشت! بهترین راه آن است که قارچ را از فروشندگان رسمی بخرید؛ نه آنکه خودتان از زمین بچینید و آن را بخورید!
    قارچ های خوراکی، مانند تمام قارچ های دیگر، کلروفیل ندارند و وقتی کلروفیل نباشد، گیاه نمی تواند غذای لازم برای خود را تولید کند! دقت داشته باشید این قارچ ها بایستی در نزدیکی گیاهان دیگری که ماده ی کلروفیل دارند، برویند و غذایشان را از آن ها بدست آوردند! قارچ ها، گیاهان بسیار پیچیده ای هستند. بیشترین بخش قارچ را آب تشکیل می دهد و به همین علت است که بیشتر قارچ ها تاب تحمل بادهای خشک و گرم یا حتی آفتاب تابستان را ندارند.
    از لحاظ تولید قارچ در سطح جهان، چین با تولید سالیانه 2245800 تن، کشور فرانسه با 232000 تن، کشور هلند با 165350 تن، کشور ایتالیا با 102000 تن، کشور ژاپن با 336430 تن، کشور انگلستان با 118000 تن، ایالات متحده آمریکا با 344717 تن، کشورهای عمده تولید کننده جهان می باشند و در کل، در جهان سالانه 4264286 تن قارچ تولید می شود.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری