چرا نان اینقدر اهمیت دارد

چرا نان اینقدر اهمیت دارد
  • نان، به شکل های گوناگون، عملا غذای روزانه ی تمام مردم جهان است! نان را در گذشته مایه ی زندگی می نامیدند. در تاریخ قاره ی اروپا، حداقل از قرن 1000 قبل میلاد مسیح، نان به عنوان غذای اصلی به چشم می خورد! بشر وقتی خواست نان تهیه کند، به روش مسطح آن را تولید کرد. در بسیاری از کشورها، 50 درصد و یا بیشتر کالری موردنیاز بخش های بزرگی از جمعیت با خوردن نان تامین می شود.
    هر جا جمعیتی زیاد با درآمدی کم وجود داشته باشد، نان، که یکی از ارزان ترین غذاها است، مهم ترین یا بیشترین بخش غذای روزانه را تشکیل می دهد. در ایالات متحده آمریکا که سطح درآمد مردم در مقایسه با بعضی از دیگر کشورها بالاتر است، بخش عمده ی خوراک مردم را غذاهای گران قیمت تشکیل می دهد! در این کشور، به طور متوسط، فقط چیزی در حدود 14 درصد کالری های موردنیاز بدن مردم از نان تامین می شود.
    اما همین مقدار نان نیز، درصدهای مواد تغذیه ای زیر را که برای بدن لازم هستند، تامین می کند؛ پروتئین به میزان 20 درصد، ویتامین B1 یا همان تیامین به میزان 26 درصدف ویتامین PP یا همان اسید نیکوتونیک به میزان 24 درصد، عامل ریبوفلاوین یا همان پرو ویتامین به میزان 14 درصد، آهن به میزان 34 درصد و همچنین کلسیم به میزان 17 درصد! بدین ترتیبف متوجه می شوید چرا نان اینقدر اهمیت دارد.
    چون بیشتر مردم نان سفید می خورند و چون مردم کم درآمد بیش از همه نان می خورند، برخی از دولت ها متوجه شدند که می توانند از طریق نان، مقداری مواد مقوی به این دسته از افراد برسانند؛ زیرا در غیر این صورت آن ها قادر به تهیه و همچنین مصرف این مواد نخواهند بود. به همین علت، تعدادی کارخانه ی نان ماشینی در کشورهای مختلف تاسیس شد! که در آن ها نان را تقویت می کنند! یعنی مواد غذایی اضافی به نان اضافه می نمایند.
    از آن زمان به بعد، مخصوصا در ایالات متحده آمریکا، که فقر و ثروت در کنار یکدیگر هستند، قوانینی به تصویب رسید که به موجب آن افزودن مواد غذایی مقوی به آرد سفید، نان سفید و همچنین نان های ماشینی اجباری شد! این کار باعث از میان رفتن کمبودهای غذایی در میان قشرهای بزرگی از مردم شده است! نانوایان در بسیاری از کشورها نیز روش آمریکایی ها را سرمشق خود قرار داده اند و مواد مقوی به نان خود می افزایند.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری