مخترع کپسول و ماسک غواصی کیست

مخترع کپسول و ماسک غواصی کیست
  • انسان ها در تمام لحظات عمر خود از گذشته تا به امروز، کنجکاوانه کوشیده اند از آنچه در دنیای زیر آب می گذرد، سردرآورند! و تاریخ بشر، سرشار از روایت کوشش هایی است که آدمی برای رخنه در این دنیا به عمل آورده است. ولی آدمی، همواره با مسئله ی بردن مقداری هوا به زیر آب روبه رو می شده است. این مسئله، بسیار پیچیده و حل آن بسیار دشوار بوده است.
    دشواری حرکت در محیط مایع و مسائل ناشی از افزایش و کاهش پیوسته ی فشار نیز می بایست حل شود. فقط کسانی از عهده ی غواصی بر می آمدند که آموزش لازم و کافی را دیده بودند و در هنگام رفتن به زیر آب، علاوه بر پوشیدن لباس و کلاه پیچ در پیچ و زمخت زیر آبی، چند شیلنگ فشار قوی برای انتقال هوا نیز با خودشان به اعماق دریا می بردند!
    بد نیست بدانید ریشه ی اصلی آشنایی با غواصی در نیاز بشر به رهبری نظامی، انجام خدمات زیر آبی، تجارت زیر آبی و همچنین گسترش دروازه ‌های علم و دانش از طریق جستجو و کشف اسرار نهفته است.
    براساس نوشته ها و مستندات تاریخی، "الکساندر کبیر" در لنگرگاه شهر تایر در لبنان کنونی که در سال ۳۲۲ قبل از میلاد در محاصره او بود، نه تنها غواصانی را برای از بین بردن موانع دشمن در این لنگرگاه به زیرآب فرستاد! بلکه خود نیز برای نظارت به پیشرفت کار آن ها به زیر آب رفت.
    در سال 1943 میلادی، کاپیتان "ژاک ایوز کوستووامبل گانیان" دستگاه کپسول و ماسک غواصی را اختراع کردند. این کلیدی بود که درهای اسرار دنیای زیر آب را به روی انسان گشود!
    غواصان با استفاده از این دستگاه، دیگر نیازی ندارند که خودشان را به یک شیلنگ انتقال هوا که به سطح زمین می رسید یا وزنه ای بر آن می آویختند تا بالا کشیده نشود! ببندند. از آن پس، آن ها توانسته اند هوای مورد نیاز خود را در کپسول های فشار قوی، بر پشت خود ببندند و به زیر آب ببرند.
    تنفس در زیر آب نیز مانند تنفس در خشکی به حالت طبیعی و خودکار انجام می گیرد. دستگاه مزبور یک دریچه ی تنظیم فشار دارد که هوای تنفسی لازم را با فشاری دقیقا معادل فشار آبی گرداگرد فرد غواص را گرفته است به دستگاه تنفسی می رساند! شیر یا وسیله ی دیگری برای تنظیم دستی، پیش بینی نشده است. کپسول، هوا را با فشار لازم و دقیق، در هر عمقی، به غواص می رساند.
    پس از اختراع کپسول هوا و ماسک غواصی، آب بازی بدون استفاده از لباس در تمام آب های جهان رواج یافت و ده ها وسیله ی کمکی دیگر نیز در کنار آن، ساخته شد و بر آن افزوده گشت.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری