سازمان ملل متحد چگونه آغاز به کار کرد

سازمان ملل متحد چگونه آغاز به کار کرد
  • نخستین اقدامات مربوط به تاسیس سازمان ملل متحد در وزارت امور خارجه ی ایالات متحده آمریکا، در بحبوحه ی جنگ جهانی دوم به عمل آمد.
    " کوردال هال " وزیر امور خارجه ی ایالات متحده آمریکا درکنفرانس وزیران خارجه که در سال 1943 میلادی تشکیل شده بود، توانست توافق اتحاد جماهیر شوروی، پادشاهی متحد بریتانیا و همچنین جمهوری چین را به منظر تاسیس سازمانی بین المللی برای حفظ صلح و امنیت در جهان که درهایش به روی تمام ملت های صلح دوست باز باشد، به دست آورد.
    سال بعد، نمایندگان کشورهای اتحاد جماهیر شوروی، پادشاهی متحد بریتانیا، جمهوری چین و همچنین ایالات متحده آمریکا که در کنفرانس " دومبارتن اوکس " گرد آمده بودند، توافق خود را با تهیه ی رئوس برنامه ی کار در این راه اعلام داشتند. اما هنوز راه درازی در پیش بود.
    در ۲۴ اکتبر سال 1945 میلادی اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده آمریکا و بریتانیا در کنفرانس " یالتا " شوروی با تشکیل کنفرانسی به منظور تهیه ی مقدمات و برنامه های سازمان جدید در شهر سانفرانسیسکوی ایالات متحده آمریکا موافقت کردند. قرار شد در این کنفرانس، نمایندگان تمام کشورهای متفق از جنگ جهانی دوم جهانی که در برابر قدرت های بزرگ محور ایستادگی کرده بودند، حضور به هم رسانند. در همان کنفرانس، می بایست پیش نویس منشور سازمان پیشنهادی نیز تهیه می شد.
    کنفرانس ملل متحد برای تشکیل یک سازمان بین المللی از روز 25 آوریل تا 26 ژوئن سال 1945 میلادی، در آغاز با حضور نمایندگان 46 کشور و سپس 50 کشور، در شهر سانفرانسیسکوی ایالات متحده آمریکا برگزار شد. در همین کنفرانس بود که منشور ملل متحد تهیه شد.
    سازمان ملل متحد فقط سازمانی برای حفظ صلح نیست! این سازمان کارهای دیگری نیز انجام می دهد؛ مانند ایجاد همکاری در مسائل اقتصادی و اجتماعی، تقویت احترام به حقوق بشر و همچنین کمک به پیشرفت اقتصادی و سیاسی کشورهای جهان. بد نیست بدانید بودجه‌ ی این سازمان از طریق پرداخت حق عضویت اعضا و کمک‌ های داوطلبانه تأمین می ‌شود.
    سازمان ملل متحد شش رکن اصلی دارد:
    • مجمع عمومی (رکن اصلی، جهانی و مشورتی سازمان ملل متحد)
    • شورای امنیت (مرجع اصلی تصمیم‌گیری برای صلح و امنیت بین‌المللی)
    • شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ترویج توسعه و همکاری‌‌های اقتصادی و اجتماعی بین‌المللی)
    • دبیرخانه سازمان ملل متحد (فراهم کردن مطالعات، اطلاعات و امکانات مورد نیاز سازمان)
    • دیوان بین‌المللی دادگستری (مهم‌ترین ارگان قضایی سازمان ملل)
    • شورای قیمومت (از اول نوامبر ۱۹۹۴ فعالیت نمی‌کند)
    علاوه بر این شش رکن اصلی، سازمان ملل نهادهای دیگری نیز دارد از جمله گروه بانک جهانی، سازمان بهداشت جهانی، برنامه‌ی جهانی غذا، یونسکو و همچنین یونیسف.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری