روشهای استریل کردن شیشه شیر
-
بهترین راه برای یک مادر به وجود آوردن یک رابطه تغذیه ای با کودک از طریق شیردهی است اما باید به گزینه های دیگر برای تغذیه نوزاد فکر کند زیرا زمانی پیش می آید که شیر مادر کم می شود یا دچار بیماری می شود و یا مرخصی زایمان مادر تمام می شود و باید به محل کار خود برگردد. در اینجا بهترین راه حل استفاده از شیشه شیر است زیرا هر کسی در خانه می تواند آن را انجام دهد. کودکان بعد از اینکه در درون رحم قرار می گیرند با محیط بیرون خود را تطبیق می دهند و سیستم ایمنی آنها در حال رشد است و بدن آنها برای مقابله با میکروب ها و باکتری ها آماده می شود. در استفاده از شیشه شیر مهم ترین مساله ضد عفونی کردن آن است زیرا همه لوازم تغذیه کودک باید تمیز و استریل باشد.
دهان اولین نقطه ورودی بدن است پس باید از آنچه که کودک در دهانش می گذارد مراقبت کنید. راه های زیادی برای از بین بردن میکروب های موجود در شیشه شیر وجود دارد و مهم ترین آن استریلیزه کردن شیشه شیر است. نوزادان باید از تمام بیماری های واگیردار محافظت شوند. تمیز نگه داشتن شیشه شیر و لوازم های مربوط به آن روشی برای حفظ سلامتی کودک است. یک بطری شیشه ای، پلاستیکی یا سیلیکونی بخرید و آن ها را ضد عفونی کنید. موجودات میکروسکوپی بیماری زا می توانند در محیط مرطوب بطری جمع شوند و باعث ایجاد بیماری گردند و کودک را دچار اسهال، استفراغ و بیماری های دیگر کنند.
چه زمانی باید شیشه شیر کودک را استریل کنیم؟
این یک تصور غلط است که شیشه شیر کودک که تا کنون استفاده نشده عاری از هرگونه میکروب است و نیازی به تمیز کردن ندارد. شما هرگز نمی توانید مطمئن باشید که شیشه قبلا کجا بوده است و چگونه بسته بندی شده و به شما فروخته شده است. بسیاری از مواد شیمیایی در هنگام ساخت وارد این بطری ها شده و آن ها را در معرض بسیاری از میکروب ها و آلودگی ها قرار داده است و بهتر است وقتی که یک شیشه جدید می خرید آن را با آب داغ و صابون یا با دست و یا در ماشین ظرفشویی بشویید. این نوع شستشو به سلامتی کودک کمک می کند زیرا بطری را از هرگونه آلودگی پاک می کند. زمانی بود که نیاز به استریل کردن شیشه بیشتر از امروز بود ولی با بهبود کیفیت آب در دنیای امروزی بیشتر خانه ها به منابع آبی قابل اعتماد دسترسی دارند و نیاز به ضد عفونی کردن بطری پس از اولین استفاده به جز در موارد خاص وجود ندارد.
1- اگر از یک شیشه شیر قدیمی استفاده می کنید استریل کردن برای از بین بردن عوامل بیماری زا الزامی است.
2- اگر کودکتان به تازگی بیمار شده باشد احتمال دارد بعضی از باکتری ها در بطری باقی مانده باشد و استفاده بدون ضد عفونی کردن آن، باعث ابتلای مجدد کودک به عفونت و بیماری می شود.
3- اگر نوزاد شما تولد زودرس داشته باشد یا کمتر از 3 ماه سن داشته باشد سیستم ایمنی بدنش پایین است و رعایت نکردن مسایل بهداشتی باعث بیماری کودک می شود.
زمانی که کودک از 3 ماهگی عبور می کند می توانید بدون استریل کردن روزانه این کار را انجام دهید و بعد از هر بار تغذیه کلیه لوازم شیردهی را با دقت تمیز کنید اما اگر مدت زیادی نشسته باقی بماند دوباره آلودگی را به خود می گیرد و باید وسایل را استریل کنید. روش های زیر برای استریل کردن وجود دارند:
تمیز کردن شیشه ها، سرشیشه ها و دیگر لوازم تغذیه در آب داغ و صابون برای استریلیزه کردن ضروری است. ابتدا دست هایتان را با آب صابون بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید و اگر هر گونه ترکی در بطری دیدید آن را فورا دور بیندازید زیرا باکتری ها در این قسمت ها به راحتی رشد می کنند و با یک برس بطری می توانید داخل شیشه و سرشیشه ها را بشویید و تمیز کنید و می توانید سرشیشه را در بیاورید و آن را در آب صابون داغ قرار دهید تا کاملا تمیز شود و اگر می خواهید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید مطمئن باشید بطری ها، سرپوش و سرشیشه ها رو به پایین باشند. در نهایت همه لوازم تمیز شده را با آب سرد قبل از اینکه با هوا خشک شوند آبکشی کنید.
این شکل اولیه برای تمیز کردن و حذف آثار شیر در بطری است. ولی یکی از روش های استاندارد ضد عفونی کردن شیشه شیر استریل کردن آن با جوشاندن است. ضدعفونی کردن با آب جوش به وسیله افزایش دما برای از بین بردن باکتری ها پس از شستشو کاربرد دارد و ساده ترین شکل استریل کردن است و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. از یک قابلمه و آب تمیز استفاده کنید و همه لوازم شیردهی را درون آن قرار داده و غوطه ور کنید و مطمئن باشید که کلیه لوازم شیردهی ایمن و استاندارد باشند. قابلمه را با یک درپوش سنگین بپوشانید و برای چند دقیقه بجوشانید و با استفاده از انبر وسایل را خارج کنید و بلافاصله درها و سرشیشه ها را روی بطری بگذارید.
منبع: top10homeremedies