جدول کلاسیک آثار دیدنی و گردشگری
کلیدهای حرکتی ← ↑ → ↓: حرکت بین خانه های جدول
کلید تب ⇥: پرش به سوال بعد
کلید Spacebar: تغییر جهت سوال (افقی، عمودی)
کلید Backspace : حذف خانه جدول و رفتن به خانه قبلی
رودخانه چنگوله از تلاقی رودهای تنگ خشول و تنگ کورتو واقع در 53 کیلومتری شرق مهران تشکیل می شود و به سوی جنوب غربی روان می گردد. نخست با آب تیمه مخلوط می شود و پس از عبور از کنار روستای تیما، راه اتومبیل رو مهران به دهلران را قطع می کند و در نقطه ای به فاصله 80 کیلومتری شمال غربی دهلران از مرز ایران و عراق خراج شده و به کشور عراق وارد می شود و در روستای شیخ سعد به رود دجاه می ریزد. طول این رودخانه از دورترین سرچشمه تا مرز ایران و عراق 84 کیلومتری و از محل تشکیل تا مرز ایران و عراق 45 کیلومتر و ارتفاع سرچشمه آن از سطح دریا 150 متر است.
آرامگاه فردوسی (گشایش: ۱۳۱۳ ه.ش – ۱۹۳۴ م)، محل خاکسپاری حکیم ابوالقاسم فردوسی در طوس است. این بنا بهدست هوشنگ سیحون برپایهٔ طرح پیشین کریم طاهرزاده بهزاد، با اندکی تغییر در اندازه و تزئینات، طراحی و بازسازی شد. معمار مجری ساختمان حسین لرزاده، و حسین حجارباشی زنجانی و تقی درودیان مباشر ساخت این بنا بودند.
گنبد کبود از بناهای دورهٔ سلجوقیان در شهر مراغه میباشد. تزیینات بهکار رفته در این بنا در مقایسه با سایر بناهای دورهٔ سلجوقیان و ایلخانان مغول کمنظیر است. دربارهٔ زمان احداث گنبد کبود نظرات دیگری نیز وجود دارد؛ عدهای آن را مربوط بهزمان مغول میدانند و عدهای تاریخ بنای برج را مربوط به قبل از هلاکوخان ذکر کردهاند.
آخرین مطالب وبلاگ
دیدگاه ها
به کیفیت جدول چه نمره ای می دهید؟
انتقادات و دیدگاه ها
-
زهره صفی آریان در 26 اسفند 1401عالی بود ، تشکر .
-
زهره صفی آریان در 26 اسفند 1401بسیار عالی بود ، تشکر
-
ناصر پودینه مقدم در 5 آذر 1400سلام، بسیار عالی بود. سپاس.
-
محمد تقی اشتری دلیوند ( محمد ) در 28 دی 1399با سلام و ادب و با تشکر از زحمات شما بسیار عالی بود ممنونم
-
فانوس عزیزی در 28 دی 1399سلام عالی بود ممنون
-
محسن شادکانلو در 20 اردیبهشت 1399سلام ممنون از اطلاعات عمومی که بر دانش ما افزود
-
mina haghgooi در 19 اردیبهشت 1399خوب بود سپاس
-
آناهیتا حاجی ابوتراب در 19 اردیبهشت 1399خوب بود
-
طیبه باقری در 18 اردیبهشت 1399سلام با تشکر خوب بود ممنون
-
میترا رستگار در 18 اردیبهشت 1399باسلام و آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، بسیار جالب و مفید بود، دست شما درد نکنه ، ممنون



