معنی مشیمیه در فرهنگ لغات ها (دهخدا،معین و ... ) + سایر منابع اطلاعاتی

لغت نامه دهخدا

مشیمیه. [م َ می ی َ / ی ِ](ع اِ) یکی از پرده های کره ٔ چشم مهره داران است که بین دو پرده ٔ دیگر قرار دارد و شامل رگهای خونی و مواد رنگین است.(از فرهنگ اصطلاحات علمی). طبقه ٔ عروقی رنگ دانه داری است که پنج ششم خلفی کره ٔچشم را می پوشاند و ادامه ٔ آن در جلوی چشم، عنبیه نام دارد. این طبقه بین صلبیه از خارج و شبکیه از داخل قرار دارد و مانع عبور پرتوهای نور است.(از فرهنگ پزشکی تألیف مرندی). پرده ای است عروقی که بافت اصلیش از نسج ملتحمه است و در زیر پرده ٔ صلبیه قرار گرفته و بنابراین دومین طبقه ٔ کره ٔ چشم را می سازد. در طبقه ٔ مشیمیه عروق دموی زیاد قرار دارد که به هم پیوندشده و شبکه ٔ شعریه ٔ درهمی را تشکیل میدهند. سایر قسمتهای چشم از این عروق تغذیه می کنند... در دو سطح مشیمیه دانه های ریز سیاهرنگی موجود است و بهمین جهت چشم بمنزله ٔ اطاق تاریکخانه ای می ماند.(از فرهنگ فارسی معین). پرده ٔ رگی که روی سطح درونی نیام جای گرفته و در همه جا کلفتی آن یکسان نمی باشد. در عقب که نازکتر است مشیمیه نامیده می شود. و این پرده که در واقع غذا دهنده ٔ چشم می باشد دارای دانه های کوچک سیاهرنگی(رنگ دانه) است که چشم را به تاریکخانه ٔ کوچکی شبیه می کند.(از بیماری های چشم و درمان آن، تألیف باستان).قسمتی است که کاملاً عروقی بوده و 13 خلفی کره ٔ چشم را در فاصله ٔ بین صلبیه(در خارج) و شبکیه(در داخل)اشغال می نماید و حد قدامی آن 6 تا 7 میلیمتر تا قرنیه فاصله دارد. سطح خارجی آن قهوه ای رنگ و مجاور سطح داخلی صلبیه می باشد و از آن به آسانی مجزا می گردد و بین این دو پرده نسج سلولی بنام تیغه ٔ نازک قرار دارد و از آن عروق چشم از پرده ای به پرده ٔ دیگر عبور می نماید. سطح داخلی سیاهرنگ و مجاور شبکیه بوده ولی باآن چسبندگی ندارد و در قسمت خلفی مشیمیه سوراخی است که از آن عصب باصره می گذرد که مجاور سوراخ نظیرش درروی صلبیه می باشد و به آن چسبندگی دارد. در طرف جلو، مشیمیه با منطقه ٔ مژگانی یکی شده و به شکل خط مدوری است بنام دایره ٔ دندانه دار که فاصله ٔ آن تا قرنیه 6 تا 7 میلیمتر است.(از کالبدشناسی انسانی ص 238).
- مشیمیه ٔ محیط جنین، کیسه ای که اطراف جنین را در انسان و حیوانات ذی فقار فرامی گیرد. این کیسه که بنام حفره ٔ آمنیوتیک نیز موسوم است، جدارش دارای دو برگه است: برگه ٔ داخلی دارای اصل مزودرمی است، و برگه ٔ خارجی دارای اصل اکتودرمی است. کیسه ٔ آمنیوتیک. حفره ٔ آتونی.

فرهنگ معین

(مَ یِّ) [ع. مشیمه] (اِ.) پرده ای است عروقی که بافت اصلی اش از نسج ملتحمه است و در زیر پرده صلبیه قرار گرفته که دومین طبقه کره چشم را می سازد و شامل رگ های خونی و مواد رنگین است.

فرهنگ عمید

لایۀ نازک تیره‌رنگی دارای عروق خونی که داخل حفره چشم قرار دارد،

فرهنگ فارسی هوشیار

سیا پردک (اسم) پرده ایست عروقی که بافت اصلیش از نسج ملتحمه است و در زیر پرده صلیبه قرار گرفته و بنابراین دومین طبقه کره چشم را میسازد در طبقه مشیمیه عروق دموی زیاد قرار دارد که بهم پیوند شده و شبکه شعریه درهمی را تشکیل میدهند. سایر قسمتهای چشم از این عروق تغذیه میکنند و آن ضمنا موجب حفظ حرارت چشم نیز میشود. در دو سطح مشیمیه دانه های ریز سیاه رنگی موجود است. بهمین جهت چشم بمنزله اطاق تاریکی میماند. در اشخاص آلبینوس مشیمیه فاقد دانه های ریز سیاه رنگ است و بنابراین صورتی رنگ میباشد. بهمین جهت تصویر اشیا در چشم آنها وضع نیست پرده مشیمیه مشیمیه چشم. یا مشیمیه چشم. مشیمیه. یا مشیمیه خارجی جنین. کیسه ای که از خارج مشیمیه محیط جنین را فرا گرفته است. یامشیمیه محیط جنین. کیسه ای که اطراف جنین را در انسان و حیوانات ذی فقار فرا میگیرد. این کیسه که بنام حفره آمنیوتیک نیز موسوم است جدارش دارای دو برگه است: برگه داخلی دارای اصل مزودرمی است و برگه خارجی دارای اصل اکتودرمی است کیسه آمنیوتیک حفره آتونی.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری
تصاویر