طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای در آشپزی
دلمه فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای 6 عدد . برنج پخته 1 لیوان . لپه پخته 1/2 لیوان . گوشت چرخ کرده 300 گرم
هویج 2 عدد . تخم مرغ 1 عدد . پیاز 2 عدد . سیر 3 عدد . جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی متوسط 3 عدد . نمک 1/2 قاشق چایخوری . فلفل 1/2 قاشق چایخوری
مواد سس دلمه
شکر 1/2 قاشق چایخوری . رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری . آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
هویج رنده شده 2 عدد . نمک 1/2 قاشق چایخوری . فلفل 1/2 قاشق چایخوری . آب 2 لیوان
طرز تهیه: فلفل دلمه ای ها را بشویید سپس سر فلفل ها را با دقت جدا و داخل فلفل ها را خالی کنید (سر فلفل به عنوان در دلمه است و نباید دور بریزید، میتوانید از رنگهای مختلف فلفل دلمه ای استفاده کنید).
برنج پخته، لپه پخته، تخم مرغ و گوشت چرخ کرده را داخل کاسه ای بریزید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
هویج ها را پوست بگیرید و رنده کنید وهمراه با پیاز خرد شده، گوجه فرنگی های خرد شده، جعفری خرد شده، کمی روغن، نمک و فلفل داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، تفت دهید تا مواد نرم شده و آب غذا کشیده شود سپس سیر خرد شده را اضافه کنید، کمی دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
تمام مواد را باهم مخلوط کنید سپس با قاشق از مواد بردارید و داخل فلفل ها را با مواد پر کنید و فلفل ها را داخل قابلمه و در کنار هم قرار دهید (میتوانید به جای هویج از زرشک استفاده کنید).
برای تهیه سس دلمه ابتدا مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید، رب گوجه فرنگی را داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید سپس هویج های رنده شده، آبلیمو، شکر، آب، نمک و فلفل را اضافه کنید، پس از اینکه سس به جوش آمد آن را داخل قابلمه ای که دلمه ها را قرار داده اید بریزید.
در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم 30 تا 45 دقیقه بگذارید دلمه ها بپزند، پس از اینکه دلمه ها آماده شدند در ظرف بکشید، مقداری از سس روی دلمه ها بریزید و همراه با ماست یا خامه ترش سرو کنید.