شیرینی باقلوا سنتی در آشپزی

آشپزی

شیرینی باقلوا
تخم مرغ 3 عدد .  شیر 1 لیوان .  ماست 1 لیوان .  روغن مایع 1 لیوان
بیکینگ پودر 1 بسته .  مغز گردو 500 گرم .  کره 400 گرم .  پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
پودر هل 1 قاشق غذاخوری .  آرد سفید مقدار لازم .  پودر نشاسته مقدار لازم
شربت باقلوا
شکر 4 لیوان .  اب 4 لیوان .  آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه: تخم مرغ ها، شیر و ماست را با روغن مایع مخلوط کنید، پس از اینکه خوب مخلوط شدند بکینگ پودر و آرد را به ان اضافه نمائید (ارد را قاشق قاشق اضافه کنید) تا خمیری لطیف بدست بیاید، ارد را تا اندازه ای اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد، خمیر اماده شده را چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید و رویش را با دستمالی مرطوب بپوشانید.
از خمیر تکه هایی کوچک به اندازه یک گردو جدا کنید، روی هر تکه را  کمی پودر نشاسته بپاشید سپس به کمک وردنه پهن کنید تا خمیر بسیار نازک شود، خمیرها را به همین صورت اماده کنید.
کف سینی فر را چرب کنید، لایه ای از خمیرها کف سینی بچینید و رویش کمی نشاسته بپاشید سپس لایه دیگری قرار دهید، تا 5 طبقه روی هم به همین صورت قرار دهید و پودر نشاسته بپاشید.
پس از اینکه 5 طبقه از ورقه های خمیر روی هم  قرار دادید مغز گردوهای خرد شده، پودر دارچین و پودر هل را مخلوط کنید و روی تمام سطح خمیر بپاشید و با قاشق کمی فشار دهید تا  خمیرهای لایه پایینی کمی بهم بچسبند و فضای خالی میان خمیر و گردوها نیز پر شود.
پس از اینکه تمام مغزهای گردوها را قرار دادید مانند ابتدای کار لایه لایه روی گردوها را با خمیر بپوشانید و اینکار را نیز تا 5 طبقه انجام دهید، با دست روی خمیر را کمی فشار دهید تا تمام لایه های زیری بهم بچسبند.
با چاقو خمیر باقلوایی که درون سینی چیده اید را بصورت مربع یا مثلث برش بزنید، سعی کنید تمام تکه ها یک اندازه باشند، کره را اب کنید و روی خمیرها بریزید، سپس باقلوای اماده و برش خورده را در طبقه وسط فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید به مدت 45 دقیقه قرار دهید.
شربت باقلوا: درون قابلمه ای شکر و آب بریزید و بگذارید جوش بیاید و کمی غلیظ شود سپس به ان آب لیمو اضافه کنید و چند دقیقه پس از ان روی گاز بردارید و ارام ارام روی باقلوایی که سرد شده است بریزید (دقت کنید که یکی سرد و دیگری داغ باشد).
نکته ها: میتوانید بجای ابلیمو از گلاب نیز استفاده کنید، بجای گردو میتوانید از مغز پسته یا بادام و … استفاده کنید، سعی کنید ورقه های خمیر بسیار نازک شود، شکل باقلوا میتواند مربعی یا لوزی باشد، میتوانید بجای شیره از عسلی که گرم شده است استفاده کنید و روی باقلوا بریزید.
مقدار ارد باید به اندازه ای باشد که بتوانید به خمیر شکل دهید و نیازی به استفاده از ارد زیادی نیست چون نان را سفت میکند دلیل استفاده از خمیرهای تکه تکه برای راحتی کار است، استاد کاران حرفه ای برای هر لایه از یک خمیر کامل استفاده میکنند، میتوانید به جای تهیه خمیر از خمیر فیلو (یوفکا) هم برای تهیه باقلوا استفاده کنید.

پیشنهاد شما
جهت ثبت نظر و معنی پیشنهادی لطفا وارد حساب کاربری خود شوید. در صورتی که هنوز عضو جدول یاب نشده اید ثبت نام کنید.
اشتراک گذاری
تصاویر