خورش قلیه ماهی ( جنوب ) در آشپزی
قلیه ماهی (جنوب)
ماهی بدون تیغ 1 عدد . گشنیز 250 گرم . شنبلیله 50 گرم . پیاز 2 عدد
سیر 5 حبه . رب انار ترش 3 قاشق غذاخوری . زردچوبه و نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه: سبزی ها را تمیز کنید و بشویید، پس از اینکه آب سبزی ها خشک شد داخل خرد کن بریزید یا با چاقو ساطوری کنید تا خوب خرد و ریز شود، ماهی را به تکه هایی به یک اندازه برش بزنید، کمی نمک و فلفل روی ماهی بپاشید و کناری قرار دهید.
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، پیاز را خرد کنید و داخل روغن بریزید، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
در ادامه سیرهای رنده شده و سبزیجات خرد شده را اضافه نمایید، تفت دهید تا رنگ سبزی ها کمی تغییر کند و آب آن کشیده شود سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید سبزی ها بپزند.
رب انار را به سبزی اضافه کنید و مخلوط نمایید سپس 3 لیوان آب اضافه کنید و در ظرف را نیمه باز بگذارید و با حرارت متوسط اجازه دهید خورش بجوشد و تغییر رنگ دهد سپس تکه های ماهی را داخل خورش قرار دهید و 30 دقیقه بگذارید ماهی ها بپزند و خورش جا بیفتد، پس از پخت قلیه ماهی را در ظرف بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکته ها: میتوانید ماهی ها را سرخ کنید سپس به خورشت اضافه نمایید، در دستور اصلی و جنوبی قلیه ماهی به جای رب انار از تمبر هندی استفاده میشود اما با رب انار مزه و طعم قوی تری خواهید داشت، طعم این خورش باید ترش و تند باشد.