خورش داود پاشا غذای ترکیه ایی با ذائقه ایرانی
فرزانه سمندر، اختصاصی جدول یاب
خورش داود پاشا با طعم ترشی که دارد بسیار مناسب ذائقه ایرانی ها می باشد و همین طور طرفداران خاصی دارد ، این غذا کمی بی شباهت به غذاهای ایرانی نیست و در وهله اول شاید تصور شود که این غذا فسنجان نام داشته باشد.
اما خورش داود پاشا یکی از خوشمزه ترین غذاهای کشور ترکیه می باشد.
این غذا به خاطر داشتن رب انار و گوشت از خاصیت بالایی برخوردار است.
از خاصیت های انار می توان به بازکردن صدا و مقوی قلب و معده بودنش اشاره کرد، در ضمن برای افرادی که قصد وزن اضافه کردن دارند مفید می باشد.
مواد لازمی که برای تهیه این خورش لازم است:
(برای ۵ نفر)
۱ کیلو گوشت چرخ کرده
۲ عدد پیاز رنده شده
۱ عدد پیاز خورد شده
۱۰۰ گرم کره
۱ قاشق سوپخوری نعناع خشک
۲ قاشق سوپخوری رب انار ملس
۱ لیوان آب
به مقدار لازم نمک، فلفل، دارچین
حال برای تهیه ابتدا پیازها را رنده می کنیم و اگر آب داشت، آب آن را می گیریم. سپس با گوشت چرخ کرده ، نمک و فلفل مخلوط کرده و به شکل قلقلی درست کرده و نیم ساعت داخل یخچال می گذاریم تا خودش را بگیرد.
در این فاصله پیاز بعدی را خورد کرده و با کره در یک ظرف تفت می دهید تا طلایی شوند، سپس گوشت های قلقلی شده را از یخچال خارج کرده و در ظرف سرخ می کنیم در همین حین نعناع و باقی ادویه و نمک را به مواد اضافه می کنیم. رب انار را با یک لیوان آب کاملا حل می کنیم و سپس روی گوشت ها می ریزیم و کمی هم می زنیم تا به خورد همه مواد برود.
در آخر شعله زیر ظرف را کم می کنیم تا خورش ما جا بیفتد.
این غذا را می توان با برنج سرو کرد. اگر غذای شما بیش از اندازه ترش شد می توانید کمی شکر هم به آن اضافه کنید ، البته بسته به ذائقه خودتان دارد.
مدت زمان آماده سازی غذا از زمان شروع تا زمان سرو ۲ ساعت می باشد.
این غذا به علت دارا بودن کره کالری زیادی دارد شما می توانید روغن های کم کالری را جایگزین کره کنید.