نام آثار سهراب سپهری در حل جدول
جدول یاب ، محمد سیمری : سهراب سپهری (۱۵ یا ۱۴ مهر ۱۳۰۷ شهر قم – ۱ اردیبهشت ۱۳۵۹ شهر تهران)، شاعر، نویسنده و نقاش کاشانی، علاقه مند به فلسفه، طبیعت و انسان مداری بود که در بیشتر اشعار او نشانه های علاقه مندی هایش هویدا است. او از بهترین شاعران معاصر ایرانی است و سرایش شعر را با سبک نیمایی آغاز کرد، اما پس از آن خود صاحب سبک شد و با خلاقیت خود و بهره گیری از عرفان و طبیعت اشعار زیبا و روح نوازش را سرود.
شعر سهراب سپهری نیمایی است اما تآثیر هوشنگ ایرانی نیز براشعار ایشان به اثبات رسیده است. تمامی اشعار او تصویرسازی است. در این شیوه جدید سهراب سپهری بر دیدگاه انسان مدارانه و آموختههایی که از فلسفه ذن فرا گرفته بود به شیوه جدیدی دست یافت که «حجم سبز» شیوه تکامل یافته سبک اش محسوب میشود. وی عادت داشت که دور از جامعه آثار هنری اش را خلق کند و برای رسیدن به تنهاییهایش «قریه چنار» و کویرهای کاشان را انتخاب کرده بود.
شعر سهراب سپهری صمیمی، سرشار از تصویرهای بکر و تازهاست که همراه با زبانی نرم، لطیف، پاکیزه و منسجم تصویرسازی میکند. از معروف ترین شعرهای وی میتوان به: نشانی، صدای پای آب و مسافر اشاره کرد که شعر صدای پای آب یکی از بلندترین شعرهای نو زبان فارسی است. کریم امامی که از دوستان نزدیک وی بوده در زمان حیاتش برخی از شعرهای سهراب را به زبان انگلیسی ترجمه کرده است.
در سال ۱۳۷۵، ترجمه انگلیسی دو مجموعه صدای پای آب و حجم سبز با ترجمه اسماعیل سلامی و عباس زاهدی توسط انتشارات زبانکده منتشر شد. بعدها نیز مترجمان دیگری شعرهای سهراب سپهری را به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه کردند. در سال ۱۳۷۱ شعرهای منتخبی از دو کتاب حجم سبز و شرق اندوه با نام «ما هیچ، ما نگاه» توسط «کلارا خانیس» به زبان اسپانیایی ترجمه شد. در سال ۱۳۷۵ منتخبی از اشعار سهراب سپهری توسط هنرمند ایرانی جاوید مقدس صدقیانی به زبان ترکی استانبولی ترجمه و از سوی انتشارات YKY در کشور ترکیه منتشر شد.

آثار سهراب سپهری
مجموعه اشعار هشت کتاب:
- مرگ رنگ (۱۳۳۰)
- زندگی خوابها (۱۳۳۲)
- آوار آفتاب (۱۳۴۰)
- شرق اندوه (۱۳۴۰)
- صدای پای آب (۱۳۴۴)
- مسافر (۱۳۴۵)
- حجم سبز (۱۳۴۶)
- ما هیچ، ما نگاه (۱۳۶۳)
- اتاق آبی (۱۳۶۹)