جزئیات جت جنگنده کوثر ، هواپیمای جنگنده پیشرفته کاملا ایرانی
در این مطلب از جدولیاب ، توضیحاتی درباره جزئیات جت جنگنده کوثر خواهیم داشت! با ما همراه باشید. صبح امروز ۵ تیر ماه سال ۱۳۹۹ شمسی، سه فروند جت جنگنده کوثر با حضور امیر سرتیب امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش و محمدباقر نوبت رییس سازمان برنامه و بودجه به نیروی هوایی تحویل داده شد.
هواپیمای جت جنگنده کوثر یک هواپیمای جنگنده پیشرفته با ماموریت پشتیبانی نزدیک هوایی است که به طور کاملا بومی ساخته شده است و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانه های اویونیک و کنترل آتش نسل ۴ قرار داده است. این هواپیما به دو نوع تک کابین و دو کابین قابل تبدیل خواهد بود که نوع دو کابینه علاوه بر قابلیت رزمی، برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته کاربرد دارد.
کارشناسان نظامی این جنگنده را به دلیل دارا بودن ابزارهای دیجیتال که در زمان ساخت اف-۵ وجود نداشته اند، آن را نسخه ی ارتقاء یافته و به روز شده ی جنگده اف-۵ آمریکایی یا نسخه ای با کارکرد مشابه اف-۲۰ تایگرشارک می دانند!
جت جنگنده کوثر از دو دستگاه پیشرانه بومی شده توربوجت اوج نیرو می گیرد که نمونه داخلی و بهینه سازی شده موتور جنرال الکتریک J-85 همراه با پس سوز است. موتور بومی اوج توانایی به پرواز درآوردن یک جنگنده تا سقف ۱۰ تن را خواهد داشت و از قدرت نزدیک به ۳۵۰۰ پوند رانش برخوردار است. شعاع پروازی این جنگنده حدود ۱۱۰۰ کیلومتر و دارای مداومت پروازی دو ساعته است که علاوه بر ذخایر سوخت در مخازن داخلی می تواند به مخزن خارجی نیز مجهز شود. جت جنگنده کوثر توانایی دستیابی به سقف پرواز ۵۰۰۰۰ پا و حداکثر سرعت ۱/۶ ماخ را دارد.
این جنگنده توان حمل موشک ها و بمب های مختلف را دارد که مشخص می کند که جنگنده کوثر با اویونیک نسل چهارم توان حمل موشک های فعال و نیمه فعال راداری را دارد. جنگنده کوثر توان حمل موشک فینیکس یا فکور را ندارد، چون موشک های فکور و مانند آن بسیار سنگین و بزرگ هستند و برای پلتفرم اف ۵ قابل حمل نیستند! ولی می توان گفت این جنگنده توان حمل ۴ تیر موشک ایم ۷ یا اسپارو را دارد و همچنین مانند اف ۵ دو تیر موشک ایم ۹ یا همان سایدوایندر (نمونه ایرانی: موشک فاطر) را هم حمل می کند. همچنین در دماغه جنگنده یک مسلسل ۲۰ م. م با سرعت شلیک بسیار بالا قرار دارد!
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تهران و سازمان صنایع دفاع در اصفهان به طور مشترک خط تولید جنگنده های کوثر را مدیریت می کنند.